Artikelen Publiceren.
  Number Times Read : 1963    Word Count: 1268  
Categorie

Audio Video
Autos / Motoren
Baby / Kinderen
Bloemen / planten
Cadeaus / gadgets
Dating
Dieren
Electronica
Entertainment
Eten / Drinken
Feestartikelen
Financieel
Games / Spellen
Gezondheid
Goede doelen
Hard-en Software
Hobby / Vrije tijd
Huis / Tuin
Internet
Juridisch
Kansspelen
Kantoorartikelen
Kranten Magazine
Kunst
MKB
Mode
Reizen
Speelgoed
Sport
Telefonie
Warenhuizen
Werk
Zakelijk
 
Statistieken
Aantal artikelen: 413
Aantal auteurs: 1691
Aantal downloads: 575831


Newest Member
Thomas Storm

    

Een eigendom aanschaffen in Spanje[Valid RSS feed]  Category Rss Feed - http://www.artikelenmarketing.nl/rss.php?rss=293
Door : Tjeerd Geerts    99 or more times read


Submitted 2012-07-02 23:59:17
Er zijn nogal wat punten waarop u moet letten als u een villa te koop in Altea zoekt of ergens in de rest van Spanje. Een makelaar in Altea of elders kan u in alles wat met de aankoop te maken heeft helpen, als u dit wenst eventueel bijgestaan door een advokaat.

Wat moet de makelaar checken voor de overdracht?

De makelaar checkt voor de kopende partij de legale status van de woning, de indentiteit van de verkopers, hun huwlijkse staat en voorwaarden en of ze het recht hebben om te verkopen. Bij deze controle vragen zij het uitreksel van het register aan, de zogenaamde copia simple, een up-to-date uitreksel van een pagina met daarop de gegevens van de eigenaren, hypotheken en andere schulden en lasten.

Daarnaast controleert de makelaar of alle rekeningen betaald zijn, zoals de onroerend goed belasting: de Impuestos de Bienes Inmeubles, de rekeningen van electriciteit, water, afval, en als het een vereniging van eigenaren betreft een verklaring van de administrateur dat er bij de vereniging geen schulden meer zijn

Verder controleert de makelaar de legaliteit van de gebouwen en of het aantal vierkante meters overeenkomt met wat er daadwerkelijk in de escritura staat, zowel het aantal meters van de gebouwen als die van het grondstuk indien van toepassing. Indien dit niet kloptmoet de eigenaar een technisch architekt of landmeter laten komen die de meters registreerd zodat die in de nieuwe escritura komen en dus gelegalizeerd en up-to-date zijn.

Het N.I.E. nummer

Het eerste wat je nodig hebt om in Spanje een huis te kunnen kopen is een NIE nummer. Want zonder NIE kan je in Spanje niets kopen. Een NIE (Numero de Identidad de Extranjero) is een fiscaal nummer dat de Immigratiedienst je geeft wanneer je verblijf aanvraagt.

Dit is zeg maar je spaanse SOFI nummer. Je hebt hem nodig om een huis te kopen, je belasting in te dienen, een bedrijf te starten, een bankrekening te openen, en voor bijna alle andere offici�le formulieren die je in moet vullen. Zowel Europeanen als niet Europeanen krijgen een NIE. Dit nummer is te verkrijgen bij de Policia Local.

Deze aanvraag kan een tijdje duren, via Spanje duurt het hooguit 2 weken, maar 2 maanden vanuit consulaat in Nederland, het is dus goed om dit zo vlug mogenlijk te regelen.


Wat heb ik nodig voor een NIE aan te vragen:

Origineel paspoort
Kopie paspoort
2 pasfoto`s
1 ingevuld aanvraagformulier voor NIE. Af te halen op het Policia Nacional buro of van de website ophalen bij het ministerie van binnenlandse zaken: http://www.mir.es/SGACAVT/modelos/extranjeria/modelos_extranje/ex_14.pdf

2 kopietjes van dit ingevuld aanvraag formulier
leges (in 2009 € 15,70)
Indien nodig machtiging.

Ter plaatse zul je nog het document 790 moeten invullen, met dit formulier moet je naar de bank om te betalen, dit kost je 15,70 per persoon, Dit alles samen breng je terug binnen bij de Policia Local. (Deze zijn in Benidorm en Denia en open van 9:00 tot 14:00).

De makelaar kan u helpen bij het aanvragen van de NIE en zal u bijstaan tijdens het hele proces van de aanvraag

U kunt ook de makelaar vragen om de NIE aan te vragen, maar dan moet u de makelaar machtigen met een notari�le machtiging, die machtiging moet dan in het consulaat vertaald en geapostieerd worden.

Een rekening bij een Spaanse bank

Voor de aanschaf van een woning is het handig, ivm de cheque voor de betaling om een rekening te openen bij een Spaanse bank. Als u wilt emigreren, en dus resident wordt en ook in Spanje belasting gaat betalen, moet u een residentenrekening openen. Houdt u gewoon uw adres in Nederland aan dan moet u een niet-residenten rekening openen. Het benodigde bedrag voor de koopsom kunt u via een SWIFT overschrijving vanaf u Nederlandse bank overschrijven. U moet dan u Spaanse IBAN nummer opvragen. U doet er goed aan om bedragen tot 25.000 in delen over te maken, zo blijven de kosten voor de overschrijving laag.

Voorlopig koopcontract voor een woning in Spanje

Het voorlopig koopkontract is een prive overeenkomst tussen de verkoper en de koper. In dit voorlopig koopkontract, wat door de makelaar of de advokaat wordt opgemaakt bevindt zich de volgende informatie:


� Namen van de verkopers, hun paspoortnummers, DNI of NIE, adres en huwlijkse staat.
� Namen van de kopers, hun paspoortnummers, DNI of NIE, adres en huwlijkse staat.
� Registergevens en adres, en beschrijving van het eigendom
� Bedrag van de aanbetaling, meestal 10% van de koopsom en waneer en hoe voldaan.
� Koopsom van de woning.
� Uiterste datum voor de notariele akte.
� Dat de woning wordt verkocht vrij van lasten, leningen, hypotheken en huurders.
� Er geen sprake is van een betalingachterstand
� Wie de notaris betaald, de belastingen en de plusvalia
� Het juridisch district voor het geval van een eventueel geschil in de toekomst
� De datum van ondertekening

Bij de Spaanse notaris

De makelaar maakt voor u voor de in het contrakt vermelde vervaldatum een afspraak bij de notaris. Naar de notaris neemt u mee:

� Uw paspoort
� Uw NIE
� Een bewijs van de bank dat de bron aangeeft van alle betalingen.
� De bankcheques voor de betaling en eventueel het contante geld

In het voorlopig verkoopkontract wordt meestal al bepaald wie wat betaald. Meestal zal het gaan op basis van kosten koper en dat betekent dat de koper de notaris betaald. Het honorario van de notaris zijn wettelijk vastgesteld door het college van notarissen en varieeren dus niet. U hoeft de notaris niet contant te betalen, hij zal u meestal een machtiging laten tekenen waarbij de door hem in rekening gebrachte kosten van uw rekening worden ingehouden.

Ook betaald de koper de overdrachtsbelasting, in Spanje is dat de Impuestos sobre Transmisiones Patrimoniales (ITP)

De verkoper betaald in de regel de Plusvalia, een onroerend goed belasting over de waardevermeerdering van de grond die de verkoper betaald na de overdracht als eindafrekening aan de gemeente. De makelaar doet samen met de verkopers deze betaling en controleerd dat dit gebeurt omdat als de verkoper dit niet doet de nieuwe eigenaar deze belasting moet betalen.
De totale kosten van de overdracht kunt u berekenen op deze site van een makelaar die we via Google in het nederlands kunnen vertalen:

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.inmobarbanza.com%2Fcalculadora_gastos.asp&sl=es&tl=nl

Doet het geval zich voor dat de eigenaar een buitenlander is en niet in Spanje ingeschreven staat (een niet-resident) dan moet u 3% van de koopsom inhouden en moet u dit aan de Spaanse belastingdienst betalen als zijnde een voorheffing op een door de eigenaar te betalen winstbelasting.

Het personeel van het notariskantoor bereidt de borrador voor, de escritura in klad. De makelaar controleert deze en meld zich eventueel aan als vertaler. Zijn alle gegevens juist dan wordt de echte escritura op oficieel notarieel papier uitgedrukt en komt de notaris binnen om deze voor te lezen, waarna er door beide partijen, de notaris en eventueel de vertaler ondertekend wordt.

Het kantoor van de notaris stelt u meestal voor om zaken zoals het betalen van de belasting ITP, het eventueel betalen van de bovengenoemde 3% voorheffing en het inschrijven in het register op zich te nemen. Heeft u geen eigen gestor, dan is dit een goede oplossing.

Na de notaris

Als u bij de notaris de akte ondertekend hebt en de deur uitloopt bent u de trotse eigenaar van een mooie woning in Spanje. De vorige eigenaar heeft u de sleutels overhandigt en u kunt de voordeur van uw nieuwe woning openen. U heeft een copia simple gehad van de notaris, dit is een copie van de escritura, de koopakte. De notaris gaat de eigendomsoverdracht nu melden bij het register zodat daar ook binnen 2 maanden u ook in het register ingeschreven staat als eigenaar
Bron:- Tjeerd Geerts is makelaar in Altea voor Casas Real. Villas in Altea te koop, Calpe, Moraira, Albir en Benissa.

Artikelen plaatsen en publiceren Schrijven en Marketing via www.artikelenmarketing.nl

Artikel HTML gereed. Klik op "Copy" onderaan het artikel om deze te kopieeren naar uw website of blog.
Firefox gebruikers selecteer /copy/paste zoals gewoonlijk
Rate This Article
Artikel beoordeling!

Do you like this article?
  • Yes.
  • Not Sure.
  • No.
Nieuwe Leden
select
Aanmelden
select
Meer Info
Affiliate Aanmelden
Geld Verdienen
 
Navigatie Menu
Home
Login
Artikels Publiceren
Richtlijnen Publicaties
Top Artikels
Link Aanmelden
Over Ons
Contact
Privacy Policy
RSS Feeds

Actions
Print Artikel
Toevoegen aan Favorieten 
Aanbiedingen

Artikelen publiceren