Artikelen Publiceren.
  Number Times Read : 1215    Word Count: 543  
Categorie

Audio Video
Autos / Motoren
Baby / Kinderen
Bloemen / planten
Cadeaus / gadgets
Dating
Dieren
Electronica
Entertainment
Eten / Drinken
Feestartikelen
Financieel
Games / Spellen
Gezondheid
Goede doelen
Hard-en Software
Hobby / Vrije tijd
Huis / Tuin
Internet
Juridisch
Kansspelen
Kantoorartikelen
Kranten Magazine
Kunst
MKB
Mode
Reizen
Speelgoed
Sport
Telefonie
Warenhuizen
Werk
Zakelijk
 
Statistieken
Aantal artikelen: 413
Aantal auteurs: 1690
Aantal downloads: 571132


Newest Member
Thomas Storm

    

De keuze tussen DSLR en P&S[Valid RSS feed]  Category Rss Feed - http://www.artikelenmarketing.nl/rss.php?rss=270
Door : Jenny Lu    99 or more times read


Submitted 2011-02-28 23:20:15
Fotografie is een fantastische en krachtige manier van expressie. Dezelfde middelen waarmee je mooie herinneringen vast kunt leggen van een uitreiking of bruiloft kunnen gebruikt worden om de maatschappelijke gesteldheid van de wereld te documenteren. Een krachtige foto kan een lach en een traan brengen. Op dit moment zijn digitale SLR cameras de standaard in de beeldindustrie. De digitale SLR wordt zowel door professionals als door hobbyisten gebruikt en biedt een hoge functionaliteit en de mogelijkheid om het meeste uit hun foto’s te halen.

Digitale SLR cameras hebben zo hun voordelen ten opzichte van zogeheten point-and-shoot camera’s. Het belangrijkste verschil is dat digitale SLR cameras een veel grotere beeldsensor hebben dan compactere modellen, waardoor ze een hogere mate van creatieve controle en beeldkwaliteit bieden. Als het gaat om controle over scherptediepte en instelbare focus biedt de SLR body een hogere mate van gemak en kwaliteit dan die compact camera’s die dezelfde mogelijkheden bieden. Een ander voordeel van SLR camera’s is de verbeterde performance in tegenlicht. Kortom, SLR camera’s zijn simpelweg beter dan point-and-shoot cameras. Het enige grote nadeel van DSLR fotografie is de draagbaarheid. Vergeleken met de compact camera’s die momenteel op de markt zijn, zijn de gemiddelde DSLR groot en onhandig. Het is prima mogelijk om een point-and-shoot camera mee te nemen als je uitgaat, maar een Sony Alpha a700 in je zak stoppen is simpelweg geen optie gezien het gewicht en formaat van de camera. Fabrikanten zoals Sony en Olympus bieden tegenwoordig wel compacte camera’s met verwisselbare lenzen die de verschillen tussen compacte en DSLR camera’s aanzienlijk verminderen, en enkele problemen die beide cameratypes met zich meebrengen elimineren.

Wanneer het voor jou het juiste moment voor een DSLR is, hangt helemaal van jezelf af. Als je de discretie en draagbaarheid van een compacte camera wilt laten varen om te kunnen genieten van de superieure beeldkwaliteit en creatieve vrijheid van een DSLR, dan ben je er waarschijnlijk wel aan toe om je DSLR overal mee naartoe te slepen. Als het je er alleen om gaat dat je af en toe een kiekje kan schieten zul je uiteindelijk toch weer richting het gemak van een point-and-shoot camera gedreven worden.

Voor situaties waarin hoge beeldkwaliteit, creatieve vrijheid en focusselectie belangrijk is, en voor situaties waarin je veel tegenlicht zult treffen, zal de DSLR toch bijna altijd als de betere keuze uit de bus komen ten opzichte van compactere modellen. De vrijheid om lenzen te kunnen verwisselen voor verschillende omstandigheden en de mogelijkheid om je camera settings volledig naar eigen wens in te stellen maakt SLR fotografie veel veelzijdiger dan fotograferen met een compacte camera.

Uiteindelijk is de keus aan jou. Voor het beste beeld biedt SLR fotografie de meeste vrijheid en het meeste potentieel. Waar het gemak betreft kunnen de SLRs gewoonweg niet tippen aan de draagbaarheid van een compacte camera. Er is niet één specifieke factor waarmee je gemakkelijk de knoop kunt doorhakken om te beslissen of je je DSLR moet meeslepen of je compact camera in je zak moet stoppen. Die beslissing hangt volledig af van de eisen die je zelf stelt aan je foto.


Bron:- Of je nou een digitale SLR camera wilt of toch een compacte digitale camera, Sony heeft voor ieder wat wils.
Artikelen plaatsen en publiceren Schrijven en Marketing via www.artikelenmarketing.nl

Artikel HTML gereed. Klik op "Copy" onderaan het artikel om deze te kopieeren naar uw website of blog.
Firefox gebruikers selecteer /copy/paste zoals gewoonlijk
Rate This Article
Artikel beoordeling!

Do you like this article?
  • Yes.
  • Not Sure.
  • No.
Nieuwe Leden
select
Aanmelden
select
Meer Info
Affiliate Aanmelden
Geld Verdienen
 
Navigatie Menu
Home
Login
Artikels Publiceren
Richtlijnen Publicaties
Top Artikels
Link Aanmelden
Over Ons
Contact
Privacy Policy
RSS Feeds

Actions
Print Artikel
Toevoegen aan Favorieten 
Aanbiedingen

Artikelen publiceren