Artikelen Publiceren.
  Number Times Read : 11801    Word Count: 502  
Categorie

Audio Video
Autos / Motoren
Baby / Kinderen
Bloemen / planten
Cadeaus / gadgets
Dating
Dieren
Electronica
Entertainment
Eten / Drinken
Feestartikelen
Financieel
Games / Spellen
Gezondheid
Goede doelen
Hard-en Software
Hobby / Vrije tijd
Huis / Tuin
Internet
Juridisch
Kansspelen
Kantoorartikelen
Kranten Magazine
Kunst
MKB
Mode
Reizen
Speelgoed
Sport
Telefonie
Warenhuizen
Werk
Zakelijk
 
Statistieken
Aantal artikelen: 413
Aantal auteurs: 1691
Aantal downloads: 575638


Newest Member
Thomas Storm

    

Goudvissen kweken[Valid RSS feed]  Category Rss Feed - http://www.artikelenmarketing.nl/rss.php?rss=268
Door : Martijn Reintjes    99 or more times read


Submitted 2012-07-12 02:39:41
Er zijn veel verschillende goudvissoorten, maar allemaal komen ze uit de algemene familie Carassius Auratus en zijn ontstaan door fokprogramma's van Chinezen, Koreanen en Japanners. Hoewel er al eeuwen met goudvissen wordt gefokt lopen beginnende goudviskwekers meestal tegen een aantal problemen aan, waarvan de eerste is dat het lastig is om het geslacht van een goudvis te bepalen. Het verschil in geslacht is namelijk alleen zichtbaar als de vissen willen paren. De grootste verandering vindt plaats bij de mannetjes, ze ontwikkelen dan witte puistjes die bekend staan als fokknobbeltjes op hun vinnen en soms ook op hun kop. Zoek naar deze knobbeltjes lans de kieuw en de voorste stralen van de borstvin.

Goudvissen kunnen zich voortplanten als ze een jaar oud zijn, maar het beste resultaat krijg je bij vissen van 3 jaar oud. Onder normale omstandigheden wordt het mogelijk om het geslacht te onderscheiden als goudvissen zijn uitgegroeid tot een centimeter of 8. Het is dan ook praktisch onmogelijk om bij het kopen van jonge goudvissen te zeggen of het een mannetje of een vrouwtje is.

Het proces van fokken wordt aangewakkerd door een verandering in temperatuur van het water. Goudvissen kunnen veel verschillende temperaturen aan, maar de optimale temperatuur om kuit te schieten is 20 graden Celcius. Om hiervoor te zorgen kun je wachten op mooi weer, of zelf de watertemperatuur regelen met een thermostaat. De meeste kans op bevruchte eitjes krijg je als je 2 mannetjes op 1 vrouwtje houdt. Houdt echter wel rekening dat iedere vis minimaal 15 liter water nodig heeft om zich lekker te voelen.

Het is makkelijk te herkennen wanneer je vissen in de paarstemming zijn. Het mannetje gaat het vrouwtje najagen door het aquarium en daarbij duwt hij steeds tegen haar buik. Dit kan enkele uren doorgaan. Meestal gebeurt dit al binnen enkele dagen nadat je de mannetjes bij de vrouwtjes hebt gezet. Als het vrouwtje klaar is, legt ze haar eitjes in een kluit, de eerste partij hiervan is het vruchtbaarste. Een goudvisvrouwtje kan wel 500 tot 1000 eitjes leggen! Het mannetje zal vervolgens deze eitjes direct bevruchten door zijn sperma over de eitjes te sproeien.

Als de eieren zijn gelegd, kun je deze het beste apart in een kweekbak bewaren zodat de vissen ze niet opeten. Let er wel op dat je hiervoor hetzelfde water gebruikt en dat deze dezelfde temperatuur heeft! Zorg ervoor dat de kweekbak niet meer dan 6cm water heeft, bij dieper water wordt de druk op de eitjes te groot en kunnen de visjes straks niet makkelijk naar de oppervlakte stijgen.

De eitjes komen uit bij een temperatuur van 21 graden, zorg dus dat een thermostaat de temperatuur regelt. Een groot probleem van onbevruchte eitjes is dat ze kunnen beschimmelen. De donkere eitjes zijn onvruchtbaar en deze kun je dan ook het beste verwijderen. Er bestaan ook speciale middeltjes die de schimmel tegen kunnen gaan en je eitjes gezond houden.

Veel succes met het kweken van goudvissen!
Bron:- Op Goudvissenverzorgen.nl lees je alles wat je wilt weten over goudvissen.
Artikelen plaatsen en publiceren Schrijven en Marketing via www.artikelenmarketing.nl

Artikel HTML gereed. Klik op "Copy" onderaan het artikel om deze te kopieeren naar uw website of blog.
Firefox gebruikers selecteer /copy/paste zoals gewoonlijk
Rate This Article
Artikel beoordeling!

Do you like this article?
  • Yes.
  • Not Sure.
  • No.
Nieuwe Leden
select
Aanmelden
select
Meer Info
Affiliate Aanmelden
Geld Verdienen
 
Navigatie Menu
Home
Login
Artikels Publiceren
Richtlijnen Publicaties
Top Artikels
Link Aanmelden
Over Ons
Contact
Privacy Policy
RSS Feeds

Actions
Print Artikel
Toevoegen aan Favorieten 
Aanbiedingen

Artikelen publiceren