Artikelen Publiceren.
  Number Times Read : 1888    Word Count: 389  
Categorie

Audio Video
Autos / Motoren
Baby / Kinderen
Bloemen / planten
Cadeaus / gadgets
Dating
Dieren
Electronica
Entertainment
Eten / Drinken
Feestartikelen
Financieel
Games / Spellen
Gezondheid
Goede doelen
Hard-en Software
Hobby / Vrije tijd
Huis / Tuin
Internet
Juridisch
Kansspelen
Kantoorartikelen
Kranten Magazine
Kunst
MKB
Mode
Reizen
Speelgoed
Sport
Telefonie
Warenhuizen
Werk
Zakelijk
 
Statistieken
Aantal artikelen: 413
Aantal auteurs: 1690
Aantal downloads: 571113


Newest Member
Thomas Storm

    

Spiritualiteit in het dagelijks leven...[Valid RSS feed]  Category Rss Feed - http://www.artikelenmarketing.nl/rss.php?rss=276
Door : Tina Rad    99 or more times read


Submitted 2013-06-26 15:09:14
Spiritualiteit in het dagelijks leven...
Al ruim 25 jaar geen utopie, maar werkelijkheid in Lelystad.
Al ruim 25 jaar combineren mensen wonen en werken met dagelijkse meditatie in een meditatiewijk in Flevoland. Aan de rand van Lelystad, op de grens van stad en land wonen ruim 400 volwassenen in het zogenaamde "sidhadorp". Wetenschappelijk onderzoek toont dat mediteren in groepen een positief effect op de omgeving heeft.
Uitgaande van die gedachte is destijds deze wijk gestart. Een grote groep mediteert dagelijks 2x in een ruime en comfortabele meditatiehal die de vorm heeft van een achthoekige koepel. De kindvriendelijke wijk heeft al ruim 25 jaar een goedlopende basisschool met peuterspeelzaal. Meditatie vormt een integraal onderdeel van het lesprogramma. De ruim 100 leerlingen en het onderwijzend personeel mediteren dagelijks twee maal op school. De sfeer op school is uitzonderlijk normaal: blije kinderen die elkaar respecteren. Sociale problematiek zoals bijvoorbeeld pesten komt nauwelijks voor.
Verder heeft de wijk een uitstekend vegetarisch restaurant, een ruim gesorteerde biologische supermarkt, een uniek gezondheidscentrum op basis van AyurVeda en kent tal van bedrijven, kunstenaars en therapeuten.

Spiritualiteit en werk
Dagelijks combineren ruim 400 mensen werk en spiritualiteit in Lelystad
Dat je door meditatie creatiever en ondernemender wordt blijkt uit het ongewoon hoog aantal kunstenaars en zelfstandigen dat de meditatiewijk in Lelystad telt.
Van alle wijken kent het sidhadorp procentueel misschien wel de meeste kunstenaars en ondernemers in Lelystad. Ook een grote succesvolle onderneming zoals Scarlet Telecom startte destijds vanuit een klein kantoor in deze wijk.

Vele kleinere en ook grotere bedrijven zijn hier gevestigd of ooit gestart. Van ICT adviseurs tot beton-elevatie, van masseurs tot specialisten in koelvloeistoffen voor de metaalindustrie, van grafisch vormgevers tot een vertaalbureau.
Uiteenlopende therapeuten en masseurs en veel kunstenaars werken vanuit de meditatiewijk. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen met een reguliere baan, waarvan sommigen buiten Lelystad werken. Hoe moeilijk of makkelijk is het om vanuit het sidhadorp te forensen naar bijv. Amsterdam? Wegen de voordelen op tegen de nadelen?
Bron:- Kom 2x per dag helemaal tot rust
Door meditatie worden stress en vermoeidheid opgelost. Je denken komt tot rust. Je hebt meer energie en je zit gewoon beter in je vel. De effecten van mediteren zijn onderzocht in talloze wetenschappelijke onderzoeken. Transcendente Meditatie is eenvoudig om te leren. Iedereen heeft het vermogen om tot diepe ontspanning te komen. Meditatie is eenvoudig en simpel; zelfs kinderen kunnen het!

Artikelen plaatsen en publiceren Schrijven en Marketing via www.artikelenmarketing.nl

Artikel HTML gereed. Klik op "Copy" onderaan het artikel om deze te kopieeren naar uw website of blog.
Firefox gebruikers selecteer /copy/paste zoals gewoonlijk
Rate This Article
Artikel beoordeling!

Do you like this article?
  • Yes.
  • Not Sure.
  • No.
Nieuwe Leden
select
Aanmelden
select
Meer Info
Affiliate Aanmelden
Geld Verdienen
 
Navigatie Menu
Home
Login
Artikels Publiceren
Richtlijnen Publicaties
Top Artikels
Link Aanmelden
Over Ons
Contact
Privacy Policy
RSS Feeds

Actions
Print Artikel
Toevoegen aan Favorieten 
Aanbiedingen

Artikelen publiceren